காரமான பொரியை கொஞ்சம் உண்டுவிட்டு, சுட சுட தேநீரை கொஞ்சம் குடித்தால் - பூலோகத்தில் சுவர்க்கத்தைக் காண முடியும்!
அதே போல தான் பப்பட வடை, பாலக்கீரை பக்கோடாவையும் சட்டினியுடன் சுவைத்து, தேநீரை அருந்தி வாயை மாற்றிக் கொள்ளலாம்! அப்பப்பா - மலை நேரம் என்றாலே நமக்கு அனைவருக்கும் கொண்டாட்டம் தான்! ஏலக்காய் , கிராம்பு, இஞ்சி மணக்கும் சுட சுட தீநீரும், இந்த சிற்றுண்டியும்! அடித்துக்கொள்ள வேறொன்றுமே இல்லை.
This is a very famous delicacy from Kerala. Common tea time snack!
Ingredients
- Fresh chick pea flour or besan - 1.5 cups
- (Kerala) Papad cut into 1/2- 3-4
- Seasame Seeds - 1 tsp
- Tapioca or Sabodana flour - 1 tsp
- Red pepper powder - 1 tsp
- turmeric,Asaefotida - one pinch each
- eno or fruit salt - 1/8th of a tsp
- Water to mix
- Oil for frying
- Spinach 1/2 cup (Hibiscus leaves also can be used for this).
Procedure
- Mix all the ingredients except eno well to a thick paste (dosa batter consistency)
- Heat oil in a pan and let it reach it's boiling point.
- Now keep the flame in low-medium.
- Add eno to the batter and mix well.
- Batter rises well.
- Now dip papad pieces in the batter and put into the oil.
- fry them well on both sides and keep it aside.
- After all the papads are over, then mix spinach with remaining batter.
- mix it well and add small chunks of batter/spinach to oil.
- Fry it well and take it outside and keep it in a plate.
- Repeat the process until all the batter is over.
- Pappada Vada & Spinach Pakoda are ready to be served.
Enjoy spongy pappada vadas and crispy spinach pakodas with any chutney of your choice.
In the vessel , which had batter , wash your hands and keep that water aside. (I will post later on how to make bombay chutney with left over veggies etc..)
No comments:
Post a Comment